Informatiebeveiliging

Cyberaanvallen zijn voor veel bedrijven een dure en groeiende bedreiging geworden. In deze blog leggen we uit wat een cyberaanval is en hoe u uw bedrijf ertegen kunt beschermen. Een cyberaanval is elke poging om via computernetwerken netwerken, servers, gegevensopslagapparaten of andere computersystemen die elektronische bedrijfsvoering ondersteunen, te beschadigen of te verstoren. Deze aanvallen zijn gericht op organisaties met als doel toegang te krijgen tot gevoelige gegevens, zoals creditcardgegevens of financiële gegevens – en vaak slagen ze in hun opzet. De toename van cyberaanvallen kan worden toegeschreven aan de groei van bedrijven die digitale technologie gebruiken om hun activiteiten aan te sturen. Nu steeds meer bedrijven websites als Facebook en Gmail gebruiken voor hun bedrijfsvoering, is het voor criminelen en hackers gemakkelijker dan ooit geworden om kwetsbare organisaties te vinden en aan te vallen, waar ook ter wereld, met een paar muisklikken via een anoniem surfprogramma als TOR. Het verdedigen van uw eigendommen tegen deze aanvallen heet ook wel Informatiebeveiliging.

Wat is een cyberaanval?

Een cyberaanval is elke poging om netwerken, servers, gegevensopslagapparaten of andere computersystemen die elektronische bedrijfsvoering via computernetwerken ondersteunen, te beschadigen of te verstoren. Bij een cyberaanval kunt u zich het beste voorstellen dat een leger agenten het netwerk van een organisatie infiltreert en inbreekt in de computersystemen of deze "hackt". De agenten kunnen zich dan voordoen als legitieme gebruikers en nieuwe toegangskanalen tot kritieke systemen openen of gevoelige gegevens stelen, zoals kredietkaartgegevens en andere bedrijfsinformatie.

Hoe gebeuren cyberaanvallen?

Cyberaanvallen vinden plaats wanneer hackers netwerken infiltreren, rechtstreeks of via een derde partij. Eenmaal in het netwerk van een organisatie kunnen hackers zich voordoen als medewerkers, nieuwe toegangskanalen creëren tot gevoelige bronnen of de controle over netwerkapparatuur overnemen, zoals computers en afdrukapparaten. Hackers kunnen ook toegang proberen te krijgen tot computersystemen die gevoelige gegevens opslaan. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om geld te stelen, denial-of-service-aanvallen uit te voeren of intellectueel eigendom te stelen.

Uw bedrijf beschermen tegen cyberaanvallen: 6 tips om een cyberaanval te overleven

Bedrijfsleiders vragen zich vaak af: Als mijn bedrijf het doelwit is van een cyberaanval, wat kan ik dan doen om mijn gegevens te beschermen? Om uw bedrijf tegen cyberaanvallen te beschermen, moet u een cyberbeveiligingsstrategie hebben en deze met toewijding implementeren. Hier zijn 6 stappen die u kunt nemen om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.

  • Doe het licht aan – Met meer dan 2 miljard IP-adressen online en nieuwe IP-adressen die elke seconde worden toegevoegd, is het vrijwel onmogelijk om ze allemaal bij te houden. U moet het licht aandoen in het netwerk door betrouwbare IP-surveillancecamera's te installeren en regelmatig de netwerkconfiguratie-instellingen te wijzigen, zoals IP-adressen, standaardwachtwoorden, enzovoort.

  • Versterk de deur – Bedrijven richten zich vaak op de ramen, in de veronderstelling dat de deur minder belangrijk is. Maar de deur is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van de beveiliging, en wordt vaak genegeerd. Een zwakke deur maakt het voor indringers gemakkelijk om uw bedrijf binnen te komen. Om de deur te versterken, moet u ervoor zorgen dat hij een stevig, goed passend slot heeft en dat het deurkozijn goed geïsoleerd is.

Conclusie

De beste manier om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen is om een cyberbeveiligingsstrategie te hebben en deze op een ijverige manier uit te voeren. Met de juiste hulpmiddelen en technieken kan een cyberaanval worden voorkomen.

Cyberbeveiliging is een groeiende bedreiging, maar kan worden voorkomen als bedrijven ijverig zijn bij het implementeren van best practices. Doe de lichten aan, versterk de deur, lap bekende gaten op, houd het netwerk goed in de gaten en bescherm uw gegevens om uw bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.

Categories: Main